Nova javna nabavka RTG Cevi za RO Prestige Si – VJN 33/2015

Obaveštenje o pokretanju postupka     Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli ugovora

1. NARUČILAC:

1)     Naziv ustanove: Opšta bolnica Ćuprija
2)     Vrsta naručioca: Zdravstvena ustanova
3)     Adresa: 35230, Ćuprija
4)     U lica i broj: Miodraga Novakovića 78
5)     Internet stranica: www.bolnicacuprija.com
6)     e-mail: javnenabavkeobc@gmail.com

2. PREDMET JAVNE NABAVKE:  Dobra – nabavka RTG cevi za rendgen uređaj tip Prestige Si Digital proizvođača General Electric za potrebe Opšte Bolnice Ćuprija. Po Opštem rečniku nabavke – 33111000-1 Rentgenski uređaji.

3. VRSTA POSTUPKA JAVNE NABAVKE: Pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda u skladu sa odredbama člana 36. stav 1 tačka 3. Zakona o javnim nabavkama;

4. OSNOV ZA PRIMENU PREGOVARAČKOG POSTUPKA: Shodno odredbama člana 36. stav 1. tačka 3.  Zakona o javnim nabavkama, odnosno ako zbog izuzetne hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima ili nepredviđenim događajima, čije nastupanje ni u kom slučaju ne zavisi od volje naručioca, naručilac nije mogao da postupi u rokovima određenim za otvoreni ili restriktivni postupak.

Na rendgen uređaju tip Prestige Si Digital proizvodjača General Electric koji se nalazi u Službo RO, CT i MR dijagnostike Opšte bolnice Ćuprija došlo je do iznenadnog kvara usled kojeg je aparat onemogućen za rad, odnosno snimanje. Dijagnostikom kvara utvrđeno je da je došlo do prestanka rada RTG cevi i da je za otklanjanje kvara neophodno zamena stare cevi novom. Obzirom da vrednost otklanjanja kvara prevazilazi finansijske mogućnosti Opšte bolnice Ćuprija ista se po ispunjenju uslova i obezbedjivanju potrebne dokumentacije obratila resornom Ministarstvu zdravlja za obezbeđivanjem finansijskih sredstava, nakon kojeg je Ministarstvo zdravlja obavestilo Opštu bolnicu Ćuprija da su izmenom plana opredeljena sredstva za nabavkom potrebne RTG cevi.  Imajući u vidu značaj redgen aparata, na kome se pruža veliki broj usluga, dok se pojedina snimanja rade isključovo samo na tom aparatu i obzirom da je Opšta bolnica Ćuprija regionalnog karaktera i da pruža zdravstvene usluge za pacijente sa čitavog okruga a i šire, otklanjanje kvara je krajnje neohodno I hitno. Pokretanjem rendgen aparata, odnosno digitalne skopije obezbedila bi se pravovremena dijagnostika, niža stopa invaliditeta, niža stopa letaliteta. Takođe bi se rešili ozbiljni problemi u funkcionisanju zdravstvene službe kao i ustanova koji gravitiraju ka Opštoj bolnici Ćuprija. Prilikom pokretanja postupka nabavke imalo se u vidu i činjenica da je Aktom Ministratva zdravlja određen rok u kome je potrebno okončati postupak javne nabavke. Kako se zbog vanrednih okolnosti, odnosno zbog nepredviđenih događaja, u ovom slučaju neodgovarajućeg funkcionisanja sistema, čije nastupanje ne zavisi od volje naručioca, nije moglo postupiti u rokovima određenim za otvoren i restriktivni postupak doneta je Odluka o hitnom sprovođenju postupka nabavke kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po zdravlje pacijenata i obezbedio pravovremeni nivo kvaliteta zdravstvenih usluga.
Opšta bolnica Ćuprija obratila se i Upravi za javne nabavke Beograd Zahtevom  za mišljenja o osnovanosti primene pregovaračkog postupka br.12598 od 03.11.2015.godine u skladu sa članom 36. stav 3. Zakona o javnim nabavkama.

5.  OSNOVNI PODACI O LICIMA KOJIMA ĆE SE UPUTITI POZIV ZA PODNOŠENjE PONUDA:

1)    Naziv ponuđača: „GE Holdings“ d.o.o. Beograd; sedište: Beograd; ulica i broj: Bulevar Mihaila Pupina br. 6/17,
2)    Naziv ponuđača: „MEDTECH“ d.o.o. Beograd; sedište: Beograd; ulica i broj: Ustanička br. 144.
3)    Naziv ponuđača: „MD Imaging“ d.o.o. Beograd; sedište: Beograd; ulica i broj: Alekse Nenadovića br. 1.

Dostaviti:

–    Navedenim ponuđačima;
–    Pravnoj službi;

 

Komisija
Opšte bolnice Ćuprija